Новина: Министърът на образованието и науката, здравният министър и областният управител откриха обновената сграда на Първо ОУ „Христо Ботев” - Търговище
(Категория: Областна администрация Търговище)
Публикувано от admin
вторник 29 януари 2019 - 11:56:19

На 28.01.2019 г., министърът на образованието и науката г-н Красимир Вълчев, министърът на здравеопазването г-н Кирил Ананиев, областният управител на Търговище г-н Митко Стайков, кметът на града д-р Дарин Димитров и директорът на Първо основно училище г-н Димитър Алексиев прерязаха лентата за откриването на изцяло обновена сграда на училището. На събитието присъстваха началникът на Регионалното управление на образованието г-жа Елка Станчева, директори на училища от областта, учители, експерти от Община Търговище, представители на държавни структури и др.
Церемонията започна с изпълнение на фанфарния оркестър на училището флашмоб на ученици, които изписаха с букви „Ботевци завинаги”. Бе отслужен църковен водосвет от ставрофорен свещеноиконом Славчо Проданов и протойерей Бисер.


„Преди всичко искам да поздравя кмета, защото от всички институции общината е била натоварена с изпълнението на тази инвестиция. Това наистина е голяма отговорност, с която общината се е справила”, заяви министърът.
Общата стойност на цялостния ремонт е над 4 млн. лв. Дейностите по проекта включват саниране, пълно обновяване на покрива, спортните игрища, двора и вътрешността на сградата.
По време на посещението си Красимир Вълчев проведе среща с всички директори на училища от областта за обсъждане на актуални теми от образованието.
„Винаги сме получавали адекватна помощ за решаване на проблемите на образованието в област Търговище. Мисля, че правителството прави достатъчно за образованието и екипът начело с министър Вълчев доказва това”, каза областният управител по време на срещата. На нея бяха обсъдени бъдещи проекти на министерството, модернизацията в образованието и др. теми.
Визитата на министъра продължи с посещение в Основно училище „Христо Ботев” с. Камбурово, където бе открит новия физкултурен салон на училището. Там официалните лица получиха плакети от директора на училището г-жа Здравка Динчева в знак на благодарност за оказаното съдействие.
Посещението на министъра завърши в Професионалната гимназия по транспорт и лека промишленост в Омуртаг, където наскоро бе извършен ремонт на санитарните възли. Там Красимир Вълчев се срещна с ръководството на училището и с учителите. На срещата бяха обсъдени актуални теми от сферата на професионалното образование и начините за осъвременяване на материалната база на училището.

Новина от Областна администрация Търговище
( http://tg.government.bg/news.php?extend.793 )