Новина: Областният управител присъства на откриването на обновената спортна зала
(Категория: Областна администрация Търговище)
Публикувано от user1
вторник 12 февруари 2019 - 18:08:10

Днес, 12.02.2019 г., с тържествен водосвет официално бе открит обновения тренировъчен комплекс до Първо ОУ „Христо Ботев”. На събитието присъстваха областният управител на Търговище г-н Митко Стайков, кметът на града д-р Дарин Димитров, заместник-председателят на партия ГЕРБ и председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в 44-то Народно събрания г-н Цветан Цветанов, ръководният екип на Общината, общински съветници, състезатели и треньори, спортни дейци и др.
„Радвам се за условията, които е създала Общината с тези 850 хил. лв., които са дадени от правителството. Те са дадени за децата на Търговище и за спортните клубове. Правителството полага максимални усилия, за да може действително да се реновират всички тези образователни инфраструктури в училищата и детските градини, за да могат да се изградят детски площадки, спортни салони и за да може действително децата да спортуват”, заяви Цветанов.

Той подчерта, че за 2018 и 2019 година само по Оперативна програма „Региони в растеж” са отпуснати средства в размер на над 700 млн. лв. за подобряване на образователната инфраструктура в общо 500 училища и детски градини в цялата страна.
От своя страна кметът Дарин Димитров заяви, че Търговище ще продължи да се обновява и припомни голяма част от изпълнените до момента проекти – санирани блокове, изградени кръгови кръстовища, обновени улици, квартали и др.
„Искам да благодаря на всички спортисти за голямото търпение, което имаха към нас. Стана един много добър център – нови настилки, изолации, покрив, смяна на дограмата, отопление, нови съблекални, сауни и възстановителен център”, каза кметът и пожела на спортуващите младежи да станат бъдещи шампиони.
След официалната част присъстващите и гостите разгледаха новите зали в комплекса и наблюдаваха тренировките на младите надежди от спортните клубове по борба, спортна стрелба, художествена и спортна гимнастика.
Спортният комплекс, който е изграден преди 50 години, е обновен изцяло с държавно целево финансиране. В него тренират над 450 деца и младежи.
Новина от Областна администрация Търговище
( http://tg.government.bg/news.php?extend.801 )