Новина: Областният управител участва в тържествата за Освобождението на България
(Категория: Областна администрация Търговище)
Публикувано от user1
неделя 03 март 2019 - 15:14:31

С молебен за благоденствие на българския народ започнаха днес (03.03.2019 г.) тържествата за отбелязването на Националния празник на страната – 3 март. В официалното честване се включиха областният управител на Търговище г-н Митко Стайков, заместник областният управител г-н Панайот Димитров, кметът на общината д-р Дарин Димитров, народни представители, общински съветници, представители на държавни институции, граждани и др. Молебенът бе отслужен в храм „Свети Иван Рилски“ по инициатива на Архиерейското наместничество в града.
След това официалните лица и гражданите се отправиха към площад „Свобода“, където се проведе традиционният ритуал за издигане на знамената. В програмата пред сградата на Община Търговище участваха Фанфарния оркестър на Първо основно училище „Христо Ботев“ и Духовия оркестър на града.


Тържественото отбелязване продължи с шествие до Паметника на българо-руските Дружба, което бе предвождано от ученици на Второ средно училище „Проф. Никола Маринов“, развяващи 15-метров български трибагреник. Там възпитаници на Първо ОУ „Христо Ботев“ представиха музикално-поетична композиция „Пред олтара на свободата“. Паметта на освободителите бе почетена с поднасяне на венци и цветя пред монумента.
Проявите за Освобождението ще завършат с празнична заря от 19.00 часа.
Новина от Областна администрация Търговище
( http://tg.government.bg/news.php?extend.819 )