Новина: Областният управител бе гост на пролетното тържество на пенсионерските клубове
(Категория: Областна администрация Търговище)
Публикувано от admin
четвъртък 21 март 2019 - 16:40:38

Днес, 21.03.2019 г., в ресторанта на хотел „Терра Европа” десет пенсионерски клуба от област Търговище отбелязаха посрещането на Първа пролет с тържество „Втората младост”. Техни гости бяха областният управител г-н Митко Стайков, секретарят на Община Търговище г-жа Христалина Халачева и др.
„Искам да Ви поздравя с празника и да Ви пожелая много здраве, да сте все така енергични и инициативни, да продължавате да бъдете заедно и да възпитавате своите деца и внуци на това национално достойнство, на тези национални ценности, които имаме като народ и заради които винаги сме вървели напред”. С тези думи областният управител поздрави хората от третата възраст и благодари на организаторите от Пенсионерски клуб „Стефан Караджа” за добрата организация на пролетното тържество. Те от своя страна също му благодариха, че е приел поканата заедно да отбележат заедно празника.


На тържеството присъстваха над 140 членове на пенсионерските клубове „Дръзновение”, „Капитан Петко войвода”, „Стефан Караджа”, „Петко Рачов Славейков” и от селата Здравец, Стража, Лиляк, Надарево, Голямо ново и Васил Левски. За настроението на всички се погрижиха изпълнителите на ВИС „Божур” , ДФА „Шарено герданче” и ДТС“ Джумалийче“.
Тържеството на пенсионерските клубове за посрещането на Първа пролет се провежда за пета поредна година.


Новина от Областна администрация Търговище
( http://tg.government.bg/news.php?extend.831 )