Новина: Областният управител се срещна с работници от кабелния завод в Търговище
(Категория: Областна администрация Търговище)
Публикувано от user1
петък 22 март 2019 - 16:13:34

Днес, 22.03.2019 г., областният управител на Търговище г-н Митко Стайков и заместник областният управител г-н Панайот Димитров се срещнаха с работници от фирма „Зенон БГ” ООД, която е дъщерна фирма на „Язаки България” ЕООД. Поводът за срещата бе обсъждане на неизплатените трудови възнаграждения и социални придобивки, които работниците е трябвало да получат при окончателното затваряне на завода.
„Сутринта проведох срещи с директора на Бюрото по труда и с представители на Човешки ресурси от завода за получаване на съответните обезщетения и трудови възнаграждения на работещите, във връзка с прекратяването на трудовите правоотношения”, заяви областният управител по време на срещата с работниците. Той ги информира, че е провел разговори с областния управител на Ямбол г-н Димитър Иванов, за състоянието на фирма, за да окаже необходимото съдействие за разрешаване на проблема.
От своя страна областният управител пое ангажимент да съдейства за разрешаването на проблема.Новина от Областна администрация Търговище
( http://tg.government.bg/news.php?extend.833 )