Новина: Областният управител беше официален гост на празника на град Елена
(Категория: Областна администрация Търговище)
Публикувано от user1
вторник 21 май 2019 - 21:43:22

Днес , 21.05.2019 г., областният управител г-н Митко Стайков бе официален гост на празника на град Елена и тържествата по случай 21 май - Ден на Светите равноапостоли Константин и Елена, по-покана на кмета на община Елена г-н Дилян Млъзев. Гости бяха заместник-председателят на Народното събрание Емил Христов, народни представители, евродепутати, кметове на съседни населени места, областни управители, представители на различни институции и др.
Областният управител г-н Стайков лично поздрави общинското ръководство и пожела здраве и много успехи в усилията за превръщането на града в по-добро и привлекателно място за живот и бизнес.


Празничният ден започна с водосвет, който бе отслужен от Великотърновския митрополит Григорий в Храм „Успение на Пресвета Богородица“. Честването продължи с тържествено откриване в Архитектурно-исторически комплекс „Даскалоливница“. По-късно празникът продължи с обявяване решения от тържествената сесия на ОбС Елена за присъждане на почетни звания и награждаване.
След церемонията официалните гости посетиха Юбилейната трофейна изложба, която се организира от Ловно рибарското дружество „Сокол-1899“, във връзка с 120-годишнината от създаването на дружеството. Тя съдържа 145 трофея от Еленския регион, повечето от които са отличени със златни, сребърни и бронзови отличия.
В програмата на празника са включени културни и музикални прояви, а вечерта ще се проведе концерт с участието на Орлин Горанов и Райна. Тържеството ще приключи с празнична заря.
Новина от Областна администрация Търговище
( http://tg.government.bg/news.php?extend.878 )