Дата / Час


четвъртък 09 януари 2020 - 15:42:31
изглед за печат
Днес, 09.01.2020 г., областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков присъства на заседание на педагогическия съвет на Спортно училище „Никола Симов” – Търговище. Заедно с директора г-жа Галинка Стаменова направи оглед на материалната база на учебното заведение.
Целта на срещата бе да се дискутират възможностите за обновяване базата на единственото в област Търговище спортно училище, както и способите за привличане на по-голям брой деца и младежи.
„Имате пълната ми подкрепа за утвърждаване името и авторитета на учебното заведение. Нека се обединим и заедно да създадем условия за привличане на талантливи и способни деца както от общините в нашата област, така и от съседните градове в региона, които да се обучават в СУ „Никола Симов” - Търговище” – заяви областният управител.
Той подчерта, че е необходимо да се подобри материално-техническата база на училището, за да се осигури по-добро качество за обучение на спортуващите деца в Търговище.
По време на срещата бяха обсъдени и възможностите за разкриване на нови специалности, с които да се привлече интереса на подрастващите.
В СУ „Никола Симов” – Търговище се обучават общо 110 деца в пет направления спорт.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

Трябва да се логнете за да пуснете коментар на този сайт - ако не сте регистриран потребител кликнете тук за регистрацияПоследни новини

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище