Дата / Час


четвъртък 30 януари 2020 - 16:08:49
изглед за печат
Днес, 30.01.2020г., се проведе заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата, ръководено от областния управител г-н Митко Стайков.
В заседанието участваха г-жа Анжелина Тотева – заместник-председател на Държавната агенция по безопасност на движение по пътищата, както и д-р Милен Марков и г-н Тошко Бързилов – експерти в Агенцията.
Членове на Областната комисия са представители на общините, ОД на МВР, РДПБЗН - Търговище, ОО „Автомобилна администрация“, Регионално управление на образованието, Областно пътно управление, Център за спешна медицинска помощ, Регионална здравна инспекция, Български червен кръст и СБА.
Всички членове представиха отчет за извършеното през 2019 г., както и план-програма за 2020 г.
Според данни на ОД на МВР, докато в повечето региони в страната по-голяма част от тежките инциденти настъпват в населените места, област Търговище се характеризира с обратната тенденция. Над 65% от тежките инциденти в областта през 2019 г. са настъпили извън населените места, основно от транзитно преминаващи през региона превозни средства. „Тенденцията ясно показва къде трябва да съсредоточим усилията си през 2020 г. – повече контрол и превенция на републиканската пътна мрежа в областта“, подчерта Анжелина Тотева.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

Трябва да се логнете за да пуснете коментар на този сайт - ако не сте регистриран потребител кликнете тук за регистрацияПоследни новини

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище