Дата / Час


сряда 12 февруари 2020 - 11:58:49
изглед за печат
Областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков бе част от гостите на проведения открит урок на тема „Фалшивите новини”, организиран изцяло от възпитаниците на V „г” клас на I ОУ „Христо Ботев” – гр. Търговище.
В Актовата зала на училището петокласниците, по инициатива на своя класен ръководител г-жа Радостина Радева, проведоха интерактивно събитие, което предизвика интерес както сред присъстващите родители и преподаватели.
Акцент в срещата бяха медиите и тяхната сила да въздействат върху общественото мнение като цяло. В частния случай темата бе насочена по-скоро към подрастващите и възможностите те да бъдат въвлечени в манипулативни схеми, чрез прийомите на виртуалната реалност.
Пред присъстващите бе прожектирано информативно видео по темата за фалшивите новини, заснето от децата от V „г” клас и техни съученици. Основната им цел е да разпространят по-ефективно опасностите, които дебнат в интернет пространството, но и да предложат възможности за предпазване от тях.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

Трябва да се логнете за да пуснете коментар на този сайт - ако не сте регистриран потребител кликнете тук за регистрацияПоследни новини

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище