Дата / Час


понеделник 13 юли 2020 - 11:15:45
изглед за печат
УВАЖАЕМИ ГРАЖДАНИ,

Във връзка с предстоящото преброяване през 2021 г. на населението и жилищния фонд, Ви уведомявам, че предстои в периода от 10 юли до 10 септември 2020 г., предварителен обход за актуализиране на наличната и събиране на липсващата информация за жилищните сгради и адресите с цел райониране на общините на територията на област Търговище на контролни райони и преброителни участъци и за съставяне на преброителните списъци, с които се определя обхвата на работата на преброителите и контрольорите, извършващи непосредствената дейност по събиране на информацията от респондентите.

С реализирането на предварителния обход ще бъдат постигнати следните цели:

1. Осигуряване на цифрова информация за местоположението на всички единици, обект на преброяването в райони, в които липсва приета цифрова кадастрална карта.

2. Осигуряване на актуална и коректна адресна информация за единиците, обект на преброяването.

Предварителният обход цели всяка сграда освен административен адрес да придобие и адрес от географски координати. При предварителния обход ще се събират точните географски координати на жилищните сгради.

Предварителният обход се провежда и с оглед на задълженията на държавите членки на ЕС да осигурят информация за населението и жилищния фонд геокодирана към координатна мрежа от 1 km2, съгласно Регламент (ЕС) 2018/1799 на Комисията.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

Трябва да се логнете за да пуснете коментар на този сайт - ако не сте регистриран потребител кликнете тук за регистрацияПоследни новини

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище