Дата / Час


четвъртък 16 юли 2020 - 08:03:46
изглед за печат
Два нови случая на заразяване с коронавирус са установени през последното денонощие на територията на област Търговище. Положителни резултати са доказали инфектиране с COVID-19 при мъж на 73 г. от с. Глогинка, общ. Попово и мъж на 62 г. от гр. Попово.
73-годишният мъж е бил пациент на Вътрешно отделение при МБАЛ-Попово. Приет е за лечение на 09.07.2020 г с оплаквания във връзка със сърдечно-съдово заболяване. На 14.07.2020 г. е взета контролна проба за PCR-тест, въпреки липсата на характерна за COVID-19 симптоматика. Резултатът, получен на 15.07.2020 г., доказва заболяването. Пациентът няма оплаквания в здравословното състояние и е изписан от лечебното заведение. Поставен е под домашна карантина и наблюдение, като към момента няма необходимост от хоспитализиране, заради COVID-19.
Още вчера екипи на РЗИ – Търговище и ОД МВР –Търговище са предприели действия за установяване на контактни лица. Като такива са регистрирани двама души от семейството на новозаболелия. Връчени са им предписания за спазване на 14-дневна самоизолация.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

Трябва да се логнете за да пуснете коментар на този сайт - ако не сте регистриран потребител кликнете тук за регистрацияПоследни новини

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище