Дата / Час


петък 16 октомври 2020 - 16:09:13
изглед за печат
През последното денонощие на територията на област Търговище са регистрирани нови 45 случая на коронавирус. Най-много заболели са установени в община Търговище - 35 лица. В община Омуртаг са диагностицирани 6 лица, в община Опака новорегистрирани са 2 лица. В общините Попово и Антоново е установен по един нов заболял.

Вследствие на заболяването общият брой на новохоспитализираните е 14. С изключение на един пациент, който е настанен за лечение в МБАЛ „Медика – Русе“ – гр. Русе, всички останали се лекуват в болничните заведения на територията на област Търговище.

Другите 30 диагностицирани с COVID-19 са поставени под домашна карантина. Сред тях има един учител и двама ученици с положителни резултати от вирусологично изследване. Контактните ученици от общо три паралелки са получили предписания за спазване 14-дневна карантина. В периода на самоизолация образователният процес ще се осъществява в електронна среда от разстояние.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

Трябва да се логнете за да пуснете коментар на този сайт - ако не сте регистриран потребител кликнете тук за регистрацияПоследни новини

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище