Дата / Час


четвъртък 31 декември 2020 - 12:36:20
изглед за печат
Днес, 31.12.2020 г., областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков връчи благодарствен адрес и икона на Свети Иван Рилски Чудотворец на лечебните заведения в областта, лекуващи пациенти с COVID-19. Признание за професионализма и високохуманната работа получиха ръководителите на МБАЛ-Търговище д-р Иван Светулков, МБАЛ-Попово г-н Йовчо Яков и МБАЛ-Омуртаг г-н Мустафа Бодев, директорът на ЦСМП-Търговище д-р Янка Андреева и завеждащият Отделението по инфекциозни болести в МБАЛ-Търговище д-р Стела Георгиева. Специална благодарност г-н Стайков изказа и към ръководителите на заводите от групата на стъкларския холдинг "Тракия Глас България" ЕАД.

„2020 година бе изпълнена с много премеждия и ограничения, породени от пандемията и заплахата от COVID-19. За неуморната Ви работа всички Вие заслужавате нашето признание, нашата искрена благодарност” – заяви г-н Стайков пред присъстващите. Той подчерта, че въпреки непредвидимата и сложна ситуация, здравните специалисти в област Търговище с компетентните си и навременни решения са спомогнали за правилното лечение на десетки жители на областта и региона. „С този жест към Вас, най-искрено благодаря за отзивчивостта, всеотдайността и човещината, с които всекидневно се грижите, за да получават жителите на област Търговище качествени здравни грижи и медицинско обслужване!”- заяви г-н Митко Стайков.

За това, че именно МБАЛ-Търговище понесе най-сериозния натиск от пациенти, инфектирани с коронавирус, медиците получиха и Плакет от името на областния управител. „Щастлив съм, че в тази тежка ситуация доказахме, че можем да се справим с всяко предизвикателство, ако действаме единно и в полза на хората от региона” – каза г-н Стайков. От своя страна д-р Светулков благодари на областния управител за помощта и добрата съвместна работа, като пожела и през следващата година да се съхранят утвърдените вече диалог и сътрудничество, за да се постигат добри резултати.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

Трябва да се логнете за да пуснете коментар на този сайт - ако не сте регистриран потребител кликнете тук за регистрацияПоследни новини

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище