Дата / Час


четвъртък 10 юни 2021 - 13:34:11
изглед за печат
Днес, 10.06.2021 г., областният управител на област Търговище Станимир Парашкевов присъства на тържественото заседание на Общински съвет – Попово, посветено на Празника на Попово и 138 години от обявяването на Попово за град. Сред официалните лица в залата на Дом на културата „Димо Коларов” бяха още кметове на общини от област Търговище, водачи и представители на листи с кандидати за народни представители на политически партии и коалиции от 28 МИР –Търговище, ръководители на учреждения и учебни заведения, представители на местния бизнес и др.

Тържествената сесия започна с обръщение на председателя на ОС – Попово Георги Георгиев. „Днес засвидетелстваме почит към историята и предците си, преосмисляме своите действия и изразяваме съпричастност към каузата да работим за утвърждаване мястото на Попово в европейското настояще и бъдеще на страната ни” – каза Георгиев. От трибуната той поздрави всички присъстващи по повод 138-та годишнина от издаването на Указ №426 на княз Александър Батенберг, с който се слага началото на Поповска градска община.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

Трябва да се логнете за да пуснете коментар на този сайт - ако не сте регистриран потребител кликнете тук за регистрацияПоследни новини

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище