Дата / Час


вторник 27 юли 2021 - 07:54:38
изглед за печат
Четири решения приеха на заседание членовете на Областния координационен щаб за борба с коронавируса в област Търговище. Срещата бе ръководена от областния управител Станимир Парашкевов и имаше основната задача да запознае членовете на Щаба с Националния оперативен план за справяне с пандемията от SARS-Cov-2. Пред присъстващите акцентите на Националния план представи директорът на РЗИ-Търговище д-р Иван Димитров. Според неговите думи, планът е разработен добре, като в него ясно и подробно е описано всяко действие при какви условия и ръст на заболели ще бъде въвеждано.

В област Търговище бавно и постепенно нараства броя на новозаразените с коронавирус жители, както и на хоспитализираните сред тях. Това заяви д-р Марин Йовов – гл. секретар на РЗИ-Търговище, при представянето на актуалната епидемична обстановка за региона. Той изложи и информация за създадена организация от общинските кметове за ваксиниране по селата. До момента, благодарение на съдействието на общините, в областта има ваксинирани около 200 човека от различни населени места.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

Трябва да се логнете за да пуснете коментар на този сайт - ако не сте регистриран потребител кликнете тук за регистрацияПоследни новини

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище