Дата / Час


сряда 13 септември 2023 - 11:04:26
изглед за печат
Започва изготвянето на нова Областна здравна карта. Това стана ясно, след проведено работно заседание на назначената от Министъра на здравеопазването комисия.
Неин председател е областният управител на област Търговище Гергана Цонева, а членове са представители на петте общини от областта, РЗИ, РЗОК, БЛС, БЗС и Асоциация на професионалистите по здравни грижи.
По време на заседанието бе приет дневен ред, след което комисията обсъдени методиката за изготвяне на здравната карта и дейностите при разработването й.
"Областните здравни карти ще залегнат в новата Националната здравна карта, чрез която се определят и планират на териториален принцип потребностите на населението от достъпна извънболнична и болнична медицинска помощ", обясни областният управител Гергана Цонева.
Тя каза още, че областната здравна карта ще бъде създадена след анализ на състоянието на системата на здравеопазването в областта, като срокът за изготвянето и представянето й в Министерство на здравеопазването е 30 септември 2023 г.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

Трябва да се логнете за да пуснете коментар на този сайт - ако не сте регистриран потребител кликнете тук за регистрацияПоследни новини

Анкета

(C) 2024, Всички права запазени - Област Търговище