Дата / Час


петък 07 юни 2024 - 19:59:53
изглед за печат
Областният управител на област Търговище Гергана Цонева и нейният заместник Димитър Станев поздравиха омуртагчани, по случай празника на община Омуртаг - 7 юни и 36-ата годишнина от полета на втория български космонавт Александър Александров.
С ритуал по издигане на знамената и приветствени слова започна официалното честване на празника.
Ръководството на Областна администрация връчи поздравителен адрес за празника на Юнал Османов, временно изпълняващ длъжността кмет на Общината, с пожелания за здраве, благоденствие и просперитет на всички жители.
"Нека с уважение и признателност към миналото гледаме напред към бъдещите възможности за развитие на региона. Убедена съм, че това може да се осъществи с отговорност, далновидност и упорита работа в интерес на всички жители на община Омуртаг", каза областният управител на област Търговище Гергана Цонева.
Гостите на празника поздравиха солисти към музикално - танцовата школа при Народно читалище "Отец Паисий-1870" - Омуртаг, танцов състав "Звездички" към Първо начално училище "Христо Смирненски" и вокална група "Пепеляшка" към Основно училище "Христо Ботев" - с. Камбурово.
Организаторите на събитието припомниха, че 7 юни е определен за празник на общината с решение на Общинския съвет от 28 април 2006 г., когато е приета и Наредбата за символиката на Община Омуртаг. Също така на този ден през 1988 г. в Космоса излита вторият български летец-космонавт Александър Александров, който е роден и израснал в Омуртаг.
Областна администрация Търговище

Трябва да се логнете за да пуснете коментар на този сайт - ако не сте регистриран потребител кликнете тук за регистрацияПоследни новини

Анкета

(C) 2024, Всички права запазени - Област Търговище