Дата / Час


сряда 29 април 2015 - 12:31:33
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев присъства на Националното състезание „Млад фермер”, което се проведе в Професионална гимназия по селско стопанство „Н.Пушкаров” - гр. Попово. В надпреварата участие взеха най-добрите отбори от Северна и Южна България, доказали се на регионалните етапи на състезанието за 2014-2015 г.

Губернаторът поздрави всички участници, като заяви, че се радва да види толкова млади хора, които се интересуват от земеделие. „Пожелавам ви успех, продължавайте да усвоявате знанията със същия ентусиазъм, защото само добре подготвени може да получите успешна реализация”, допълни г-н Бонев.

Учениците се съревноваваха в дисциплините разпознаване на семена и фуражи, присаждане на лози, хигиена на млекодобива, агрегатиране и подготовка на навесен плуг, майсторско управление на трактор и др.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 29 април 2015 - 12:26:23
изглед за печат
В Областна администрация Търговище се проведе официалната церемония по награждаването на участниците в конкурса „Най-добри здравословни и безопасни условия на труд”, организиран от Областния съвет по условия на труд (ОСУТ) към областния управител на област Търговище.

В надпреварата участваха общо пет фирми, разпределени в две категории – средни и големи предприятия. В категорията „Средни предприятия” голямата награда бе връчена от областния управител Светлин Бонев на „ЕМУ” АД - с. Разбойна. В категорията „Големи предприятия” победител стана „Мебел Стил” ООД- гр. Търговище.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 28 април 2015 - 13:59:14
изглед за печат
Четвъртият договор за саниране на многофамилните жилищни сгради в Търговище беше подписан между Oбщината и Сдружения на собствениците на ул. „Кюстенджа” 79.

Областният управител Светлин Бонев подписа контролния лист за проверка на документите и предстои да бъде отправено искане за целево финансиране към Българска банка за развитие.

Към момента в област Търговище има регистрирани 30 Сдружения на собственици на жилищни сгради, които ще кандидатстват за саниране. Регистрираните заявления за интерес и финансова помощ в областта са 16, като 13 от тях вече са одобрени. Сключените договори между общините и Сдружения на собствениците са 12.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 28 април 2015 - 11:41:22
изглед за печат
ОБЛАСТНИЯТ СЪВЕТ ПО УСЛОВИЯ НА ТРУД
ПРИЗОВАВА

към Световния ден за безопасност на труда – 28 април, да се присъединят
всички работодателски и синдикални организации, работниците и работодателите
в област Търговище!

УВАЖАЕМИ РАБОТНИЦИ,
Спазвайте безусловно правилата за безопасен труд!
Научете и отстоявайте правата си!
Живота и здравето са Ваши! Пазете ги!


УВАЖАЕМИ РАБОТОДАТЕЛИ,
Направете оценка, минимизирайте и информирайте за рисковете на всяко работно място!
Осигурявайте и застраховайте своите работници за риск „Трудова злополука и професионална болест”!
Приобщавайте работниците и служителите към политиката на фирмата за безопасност и здраве на работното място!

Областен съвет по условия на труд - област Търговище


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 22 април 2015 - 12:07:15
изглед за печат
Днес, 22.04.2015 г., в Областна администрация Търговище се проведе информационна среща във връзка с предстоящата кампания „Да изчистим България заедно”. На срещата присъстваха зам.областният управител Стефан Иванов, Мария Лазарова – мениджър социални проекти на BTV Media Group, представители на общините, НПО, РИО.

Мария Лазарова изнесе данни, от които стана ясно, че през изминалата година област Търговище е сред първенците в инициативата, като активността е близо 10 %. През 2014 г. в почистването са се включили 141 фирми, 74 училища и детски градини, 39 НПО, като са заличени 32 нерегламентирани сметища на територията на областта.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 21 април 2015 - 09:05:56
изглед за печат
Заместник областният управител Стефан Иванов присъства на откриването на мотосъбор в памет на 25-годишния Йордан Костадинов от Търговище.

Събитието, организирано от сдружение „Децата на Търговище”, семейството и близките на младежа събра десетки граждани на пистата в село Давидово, които почетоха паметта на момчето с едноминутно мълчание и състезание с мотори. Идеята на организаторите е, събора да стане традиционен, като всеки, който подкрепя инициативата, може да се присъедини към фейсбук страницата „В памет на Данчо” и да помогне за нейното реализиране.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 20 април 2015 - 14:05:40
изглед за печат
Областна администрация Търговище ремонтира сградата на старата полиция, която е публична-държавна собственост.

Спешните ремонтно-строителни дейности бяха предприети след като по фасадата се появиха течове, разрушаващи мазилката. В рамките на три дни бяха сменени водостоците и направена циментовата замазка. Предстои да бъде извършен ремонт и на покривната конструкция на сградата.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 3 ... 181 [182] 183 184 185 186

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище