Дата / Час


сряда 29 април 2015 - 11:26:23
изглед за печат
В Областна администрация Търговище се проведе официалната церемония по награждаването на участниците в конкурса „Най-добри здравословни и безопасни условия на труд”, организиран от Областния съвет по условия на труд (ОСУТ) към областния управител на област Търговище.

В надпреварата участваха общо пет фирми, разпределени в две категории – средни и големи предприятия. В категорията „Средни предприятия” голямата награда бе връчена от областния управител Светлин Бонев на „ЕМУ” АД - с. Разбойна. В категорията „Големи предприятия” победител стана „Мебел Стил” ООД- гр. Търговище.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 28 април 2015 - 12:59:14
изглед за печат
Четвъртият договор за саниране на многофамилните жилищни сгради в Търговище беше подписан между Oбщината и Сдружения на собствениците на ул. „Кюстенджа” 79.

Областният управител Светлин Бонев подписа контролния лист за проверка на документите и предстои да бъде отправено искане за целево финансиране към Българска банка за развитие.

Към момента в област Търговище има регистрирани 30 Сдружения на собственици на жилищни сгради, които ще кандидатстват за саниране. Регистрираните заявления за интерес и финансова помощ в областта са 16, като 13 от тях вече са одобрени. Сключените договори между общините и Сдружения на собствениците са 12.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 28 април 2015 - 10:41:22
изглед за печат
ОБЛАСТНИЯТ СЪВЕТ ПО УСЛОВИЯ НА ТРУД
ПРИЗОВАВА

към Световния ден за безопасност на труда – 28 април, да се присъединят
всички работодателски и синдикални организации, работниците и работодателите
в област Търговище!

УВАЖАЕМИ РАБОТНИЦИ,
Спазвайте безусловно правилата за безопасен труд!
Научете и отстоявайте правата си!
Живота и здравето са Ваши! Пазете ги!


УВАЖАЕМИ РАБОТОДАТЕЛИ,
Направете оценка, минимизирайте и информирайте за рисковете на всяко работно място!
Осигурявайте и застраховайте своите работници за риск „Трудова злополука и професионална болест”!
Приобщавайте работниците и служителите към политиката на фирмата за безопасност и здраве на работното място!

Областен съвет по условия на труд - област Търговище


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 22 април 2015 - 11:07:15
изглед за печат
Днес, 22.04.2015 г., в Областна администрация Търговище се проведе информационна среща във връзка с предстоящата кампания „Да изчистим България заедно”. На срещата присъстваха зам.областният управител Стефан Иванов, Мария Лазарова – мениджър социални проекти на BTV Media Group, представители на общините, НПО, РИО.

Мария Лазарова изнесе данни, от които стана ясно, че през изминалата година област Търговище е сред първенците в инициативата, като активността е близо 10 %. През 2014 г. в почистването са се включили 141 фирми, 74 училища и детски градини, 39 НПО, като са заличени 32 нерегламентирани сметища на територията на областта.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 21 април 2015 - 08:05:56
изглед за печат
Заместник областният управител Стефан Иванов присъства на откриването на мотосъбор в памет на 25-годишния Йордан Костадинов от Търговище.

Събитието, организирано от сдружение „Децата на Търговище”, семейството и близките на младежа събра десетки граждани на пистата в село Давидово, които почетоха паметта на момчето с едноминутно мълчание и състезание с мотори. Идеята на организаторите е, събора да стане традиционен, като всеки, който подкрепя инициативата, може да се присъедини към фейсбук страницата „В памет на Данчо” и да помогне за нейното реализиране.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 20 април 2015 - 13:05:40
изглед за печат
Областна администрация Търговище ремонтира сградата на старата полиция, която е публична-държавна собственост.

Спешните ремонтно-строителни дейности бяха предприети след като по фасадата се появиха течове, разрушаващи мазилката. В рамките на три дни бяха сменени водостоците и направена циментовата замазка. Предстои да бъде извършен ремонт и на покривната конструкция на сградата.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 17 април 2015 - 06:45:44
изглед за печат
Днес, 16.04.2015 г., в Областна администрация Търговище се проведе заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата, председателствано от заместник областния управител Стефан Иванов.

На срещата, ст.инсп. Теодор Тодоров – началник сектор „Пътна полиция” представи Анализ за дейността по безопасността на движението на територията на ОД на МВР – Търговище за периода 01.01.2014-31.12.2014 г. Той изнесе данни, от които стана ясно, че през 2014 г. са възникнали 35 тежки пътно-транспортни произшествия, което е с 12 по-малко от тези през 2013 г., но за сметка на това загиналите в тях са се увеличили. Основните причини за катастрофи са несъобразена скорост, навлизане в насрещна пътна лента, употреба на алкохол от водачите, неспазване на предимство на кръстовище и др.

По отношение на административната дейност, през 2014 г. служителите на ОДМВР – Търговище са констатирали 26 590 нарушения, за които са съставени 3 058 акта и 23 532 глоби по фиш. В заключение, ст. инсп. Тодоров посочи, че основен проблем, който допълнително увеличава пътната безопасност, е нарастването на броя на пътните превозни средства и липсата на места за паркиране в градовете.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 3 ... 208 [209] 210 211 212 213

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище