Дата / Час


вторник 09 май 2017 - 16:05:11
изглед за печат
Областният управител Валери Симеонов посрещна в Областна администрация Търговище посланика на Украйна в България – Негово превъзходителство Микола Балтажи. Дипломатът е на посещение в региона и в програмата му бе заложена среща с областния управител.

Двамата обсъдиха потенциала на отделните региони в България и Украйна, възможностите за туризъм, осъществяване на културни връзки, икономическо сътрудничество и образователен обмен.

След официалната визита, по покана на областния управител Валери Симеонов, посланикът посети Регионалния исторически музей в Търговище. Той остана впечатлен от експонатите в Археологическата експозиция - Кралевското златно съкровище, уникалния хирургически инструмент, профила от 13-пластовата могила в село Овчарово и др.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 09 май 2017 - 13:48:30
изглед за печат
Тази сутрин малки и големи любители на театралното изкуство изпълниха площада пред Драматичния театър в Търговище. Поводът бе откриването на Международния фестивал на спектакли за деца „Вълшебната завеса“.

Заместник областният управител на Търговище Недко Иванов бе сред официалните гости на първото фестивално представление. От името на областния управител той поздрави актьорите, и организаторите на фестивала.

„За 18 поредна година магията на театъра завладява Търговище и областният център се превръща в център на театралното изкуство за деца. Фестивалът „Вълшебната завеса“ е сред най-очакваните събития, показващи културния ни потенциал, а спектаклите, които предстои да видим, дават заявка за един триумф на театралното изкуство. И най-важното – те са достъпни за всеки“, каза в обръщението си заместник областният управител.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 09 май 2017 - 04:18:19
изглед за печат
Областният управител на Търговище Валери Симеонов присъства на откриването на „Изложение Търговище 2017“. Юбилейното 240 издание започна днес с дефиле на кукери от село Чарган и с концерт на Графа и Прея.

Традиционно панаирът се провежда в изложбените зали на Художествена галерия „Никола Маринов“ и на открито в парка „Борово око“, където е увеселителната част.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 04 май 2017 - 13:24:07
изглед за печат
Регионална среща във връзка с изпълнението на целите на Иновационната стратегия за интелигентна специализация (ИСИС) 2014-2020г. се проведе днес в Търговище. Организатори на събитието са Министерството на икономиката със съдействието на Областна администрация Търговище. Форумът откри заместник областният управител Недко Иванов.

„Стратегията е инструмент за преодоляване на съществуващите проблеми като ниска производителност на труда, липса на високи технологии в производството, демографската криза и др.“ – каза Иванов и подчерта, че е необходимо партньорство между централната и местната власти, индустрия, научни среди и неправителствени организации.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 03 май 2017 - 12:31:56
изглед за печат
С двудневни тържества в Плиска беше отбелязана 1110-та годишнина от Успението на Свети цар Борис I Михаил и 1152 години от покръстването на българите. Честванията събраха стотици родолюбци от цялата страна.

Гости на старопрестолния град бяха областният управител на Област Търговище Валери Симеонов и главният секретар на администрацията Тодорка Танева. Те присъстваха на освещаването на изградения в Двора на кирилицата паметник на Борис I Покръстителя. Ритуалът извърши Варненският и Великопреславски митрополит Йоан.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 02 май 2017 - 08:40:12
изглед за печат
С подкрепата на областния управител Валери Симеонов в Търговище ще се проведе бизнес форум „Силни региони за силна икономика”. Организатор е списание „Бизнес клуб“ в партньорство с водещите бизнес организации в страната.

Сред лекторите ще бъдат евродепутатът Андрей Новаков, представители на Българската търговско-промишлена палата, Асоциацията на индустриалния капитал в България, Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средни предприятия и др.

Темите на форума ще бъдат свързани с инвестиционната активност и насърчаването ѝ, европейските финансови механизми в подкрепа на предприемачеството, публично-частните партньорства, връзката между образование, наука и бизнес и др.[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 28 април 2017 - 14:37:13
изглед за печат
„Тенденция за устойчиво намаляване на трудовите злополуки в област Търговище се наблюдава през последните години. Според статистиката, заболяванията и злополуките по време на работа през 1998година са били 139, а през 2016 случаите са 36". Това съобщи днес директорът на Инспекцията по труда Галина Градинарова на съвместното заседание на Областния съвет по условия на труд и Областния съвет за тристранно сътрудничество. То се проведе в областната администрация и бе председателствано от заместник областния управител на Търговище Недко Иванов.

Според данните на Инспекцията по труда, през 2016 година в област Търговище няма регистрирани случаи на трудови злополуки със смъртен изход. Сред по-честите нарушения са тези на лица, работещи без сключен договор или неспазване сроковете за регистрация на договорите в Националния осигурителен институт.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 3 ... 220 [221] 222 ... 266 267 268

Анкета

(C) 2022, Всички права запазени - Област Търговище