Дата / Час


сряда 24 февруари 2016 - 11:56:22
изглед за печат
На работна среща, заместник-областните управители Йорданка Георгиева и Стефан Иванов обсъдиха възможностите за сътрудничество между Областна администрация Търговище и Варненски свободен университет.

Заместник-ректорът на университета проф. д-р Валери Стоянов представи идеите за съвместна работа, а именно повишаване капацитета на местната власт по разработването на европейски проекти, провеждане на краткосрочни курсове по опазване на културното наследство, партньорство в областта на средното образование. Участниците в срещата се обединиха около тезата, че партньорството между образователните структури и институциите на държавната и местната власт може да доведе до устойчивост на региона.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 22 февруари 2016 - 14:50:57
изглед за печат
Днес, по инициатива на Областния управител Светлин Бонев и ОД на МВР-Търговище, се проведе кръгла маса по повод 22 февруари – Международен ден в подкрепа жертвите на престъпления. Участие във форума взеха ст.инспектор Кирил Кирилов – началник група „Териториална полиция“ в РУ - Търговище, Бойко Янакиев – инспектор в Детска педагогическа стая, представители на НПО, БЧК, ученици.

Целта на дискусията бе да бъдат запознати младите хора с престъпленията в нашето населено място и на кои от тях най-често стават обект младежите. Най-често задаваните въпроси от присъстващите бяха свързани с това как да се предпазят от престъпления, профила на престъпника и как работи Детска педагогическа стая.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 19 февруари 2016 - 13:47:46
изглед за печат
Днес, в Областна администрация Търговище се проведе заседание на Областния съвет по условия на труд, председателствано от зам.областния управител Стефан Иванов. На заседанието беше представен отчет за дейността на Дирекция “Инспекция по труда”–Търговище за 2015 г. Директорът Галя Градинарова сподели, че в период от 01.01.2015г. до 31.12.2015г. от контролните органи на Дирекция „Инспекция по труда” гр. Търговище са извършени общо 1041 проверки, като са констатирани общо 4 520 бр. нарушения, като 2 776 от тях са в областта на трудовите правоотношения.

През 2015г. в Дирекция “Инспекция по труда” са постъпили 149 искания, сигнали и запитвания. Основните проблеми в постъпилите сигнали за нарушения на трудовото законодателство са свързани със заплащане на труда, възникване и прекратяване на трудови правоотношения, работното време, почивките и отпуските.
Съвместно с контролните органи на МВР, дирекцията е извършила 12 проверки. Констатирани са нарушения по възникване на трудовите правоотношения, работното време и заплащането на труда.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 19 февруари 2016 - 12:26:10
изглед за печат
В Областна администрация Търговище се проведе заседание на Областния съвет за развитие, което бе ръководено от зам.областния управител Стефан Иванов. На заседанието, членове на съвета съгласуваха Областна стратегия за развитие на социалните услуги в област Търговище за периода 2016-2020г. Г-н Иванов подчерта, че във връзка с чл.19 от Закона за социално подпомагане, Областна администрация Търговище организира разработването на Стратегия за развитие на социалните услуги въз основа на анализ на потребностите от социални услуги във всяка община на територията на областта.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 19 февруари 2016 - 11:52:25
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев и служители на Областна администрация Търговище почетоха 143-та годишнина от обесването на Васил Левски. От името на областният управител бе поднесен венец в знак на признание към делото и паметта на великия български Апостол на свободата. Венци и цветя поднесоха представители на държавната и местна власт, политически партии, обществени организации и граждани.

По време на тържеството ученици от ПГИИ "Джон Атанасов" – Търговище представиха литературната композиция "Памет за Апостола".


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 18 февруари 2016 - 12:05:38
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев присъства на представянето на отчета-анализ на Областна дирекция на МВР за 2015 г. На срещата присъстваха и кметът на община Търговище д-р Дарин Димитров, окръжният прокурор Драгомир Сяров, гл.комисар Ивайло Спиридонов – директор на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ и ст.комисар Благородна Макева – заместник-директор на Главна дирекция „Национална полиция“.

Според анализа, който беше представен от директорът Николай Ненков, през 2015 г. ОД МВР Търговище е на челно място в страната по процент на разкриваемост на регистрираните криминални престъпления. Основен дял от общия брой криминални престъпления се пада на тези срещу собствеността – 540 срещу 612 за 2014 г., следвани от общоопасните – 293 срещу 272, срещу личността - 64 срещу 77 за 2014 г., и други престъпления - 93 срещу 122 за 2014 г. Картината при разкриваемостта на престъпленията не е много по-различна спрямо 2014 г., а именно: спад с 2 % при общоопасните, ръст с близо 6 % при престъпленията против личността, ръст с 5% при тези против собствеността, както и спад с над 25% при другите престъпления.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 15 февруари 2016 - 16:38:54
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев отличи с грамоти киберскаутите от ОУ „Любен Каравелов“, гр. Попово, които спечелиха първото място в Националния конкурс „Най-добър киберскаут“.

Грамота за принос в утвърждаване авторитета на област Търговище получиха Гергана Ивайлова, Николета Добревска, Габриела Мартинова, Даяна Гутева и Георги Тодоров. Областният управител сподели, че се гордее с постиженията на учениците и им пожела още повече успехи. „Вие имате морален ангажимент да помагате на съучениците си, като ги запознаете с безопасното ползване на интернет“, заяви г-н Бонев. От своя страна, киберскаутите подариха на областния управител картина, изработена лично от тях.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 3 ... 235 [236] 237 ... 260 261 262

Анкета

(C) 2022, Всички права запазени - Област Търговище