Дата / Час


понеделник 06 юни 2022 - 10:14:33
изглед за печат
Във връзка с разразилата се буря около 6.30 тази сутрин в областта на община Опака, с. Горско Абланово, на място бяха областния управител Станимир Парашкевов и зам. кмета на община Опака Румен Петков.

Беше извършен оглед на щетите от бедствието в селото. Вследствие на разразилата се буря са съборени покриви и огради на частни домове, паднали са електрически стълбове, дървета и клони, скъсани са кабели на ел. захранването в населеното място.
Екипи на община Опака и Електро разпределение Север работят по отстраняване на повредите по ел. захранването и премахване на падналите клони и дървета от уличната мрежа. Ще бъде създадена организация за описване на нанесените щети . Регионалната служба по социално подпомагане е уведомена да предприеме необходимите действия за подпомагане на засегнатите домакинства. Няма данни за пострадали хора до момента.

Областна администрация Търговище

четвъртък 02 юни 2022 - 09:53:45
изглед за печат
С тържествен ритуал и поклонение бе отбелязана в Търговище 146-та годишнина от гибелта на Христо Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България.
Областният управител Станимир Парашкевов и неговия заместник Десислава Петрова, положиха венци и се поклониха пред саможертвата на героите,
дали живота си за свободата на България .
С минута мълчание и включване на сирените точно в 12.00 часа бе отдадена почит към паметта на загиналите за национално освобождение.
В тържественото честване участие взеха ръководители и представители на държавни и общински институции, културни институции и училища,
политически партии и граждани.
Областна администрация Търговище

четвъртък 02 юни 2022 - 06:45:38
изглед за печат
Днес, на 2 юни българите свеждат глави пред подвига на Христо Ботев
и загиналите за свободата на България.

Нека помним героите! Поклон!
Областна администрация Търговище

сряда 01 юни 2022 - 10:09:36
изглед за печат
Днес, 1 юни областният управител Станимир Парашкевов и неговия заместник Десислава Петрова присъстваха на откриването на проявите по повод Международния ден на детето в областния град Организатор на празника е Центърът за подкрепа за личностно развитие – Обединен детски комплекс- Търговище.Областна администрация Търговище

сряда 01 юни 2022 - 09:49:51
изглед за печат

Честит Международен ден на детето!

Бих искал да пожелая нашите деца да бъдат здрави и да са заобиколени от родителска грижа и обич. Нека небето над главите ни винаги да е спокойно, а всеки нов ден да бъде интересен.
Децата са чудо, което изпълва живота на всеки възрастен с истинска радост и топлина. Децата са усмивки без причина, децата са любовта, която споделят – искрена, честна, просто такава, от цялото им малко сърце. Децата са нашето днес и нашето утре!

Мили деца, растете здрави, учете, успявайте, рисувайте, танцувайте, спортувайте, обичайте живота!


Станимир Парашкевов
ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ ТЪРГОВИЩЕ
Областна администрация Търговище

понеделник 30 май 2022 - 14:16:32
изглед за печат
Стартира процедура за набиране на проектни предложения през 2022 година
по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта за 2022 година.
[Подробности около кандидатстването, сроковете и финансирането
може да видите на официалната страница на Министерство на младежта и спорта в раздел Програми

www.mpes.government.bg

Областна администрация Търговище
На 18.05.2022г. в Областна администрация Търговище заседава Постоянна комисия по заетост към областния съвет за развитие в Търговище.

четвъртък 19 май 2022 - 06:58:51
изглед за печат
Заседанието ръководи г-жа Десислава Петрова – заместник областен управител. Основната цел на заседанието бе да се утвърди Регионалната програма за заетост на област Търговище за 2022 г. Целта на регионалната програма за заетост е да допринесе за повишаване на заетостта в нашия регион, намаляване на безработицата и повишаване качеството на работната сила в област Търговище. В обхвата на целевата група се включват: продължително безработни лица; безработни младежи до 29 г.; младежи, които нито се обучават, нито са заети; безработни над 50-годишна възраст; безработни с ниска професионална квалификация; хора с увреждания , в т.ч. обезкуражени лица. По данни на Дирекция „Бюро по труда” към 31.12.2021 г. в област Търговище средногодишното равнище на безработица е било 8,4 % или 4 063 лица.

Участие в срещата взеха представители на общински администрации, дирекция регионална служба заетост –Русе, както и на местните структури на Регионално управление на образованието, Търговско промишлена палата, Регионална дирекция Социално подпомагане, представители на Дирекции „Бюра по труда” от общините в областта, Дирекция „Инспекция по труда”, неправителствени организации, синдикати и др.
За първи път

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 [2] 3 ... 262 263 264

Анкета

(C) 2022, Всички права запазени - Област Търговище