Дата / Час


петък 03 януари 2020 - 15:00:37
изглед за печат
Днес, 03.01.2020 г., министър-председателят на Република България г-н Бойко Борисов инспектира темповете по изграждане на АМ „Хемус” в участъка от Търговище до Шумен. При визитата си премиерът бе придружаван от вицепремиера г-н Томислав Дончев, областния управител на област Търговище г-н Митко Стайков, кметът на общините Търговище и Шумен – д-р Дарин Димитров и г-н Любомир Христов.
Инспекцията на строителството на АМ "Хемус" в отсечката от пътен възел „Белокопитово“ до п.в. „Буховци“ показа, че на обекта се работи много усърдно, като голяма част от тежката работа вече е свършена. „Няма участък, по който да не се работи”, заяви премиерът Борисов. Той изтъкна, че въпреки забавянето на отчуждителните процедури, след 2 месеца участъкът на АМ „Хемус” между пътните възли „Белокопитово“ и „Буховци“ ще бъде с чакъл. „Направим ли цялата магистрала, Северна България ще ускори темповете на своето развитие” – категоричен бе г-н Борисов.
Министър-председателят каза още, че всичко необходимо за изграждането на АМ „Хемус” е предвидено, осигурено и разплатено, за да бъде строителството необратим процес. Към момента по трасето се правят насипи, изкопи, укрепване на откоси, бетонови, кофражни и армировъчни работи. Извършва се още реконструкция на водопровод и се работи по големите съоръжения.
Участъкът между пътните възли „Белокопитово“ и „Буховци” на АМ „Хемус“ е с обща дължина от 16.32 км.
Премиерът Борисов провери и темповете, с които се обновява пътната отсечка, свързваща Път II - 49 и „Тракия Глас България” ЕАД – Търговище. Финансовото обезпечаване на отсечката бе осигурено, след като Община Търговище получи 2 000 000 лв. с Постановление на Министерски съвет от 09.10.2019 г.
Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище