Дата / Час


петък 17 януари 2020 - 14:57:46
изглед за печат
Днес, 17.01.2020 г., заместник областният управител на област Търговище бе гост на честванията, посветени на Празника на град Антоново. Той връчи поздравителен адрес на кмета на общината г-н Хайредин Мехмедов.
Празникът на града се чества и като Ден на религиозната толерантност, като се отбелязва ежегодно от 2004 година насам. Тържествената програма бе официално открита в центъра на Антоново, пред паметника на патрона на града Антон Кръстев – партизанин от Тузлушката чета, загинал в борбата за по-справедлив и свободен живот.
„Днешният празник събира в едно традиция, признателност и надежда. На този ден засвидетелстваме почит не само към нашата история и традиции, но и чертаем бъдещето на нашата община. Постигнатото е предизвикателство за нас, да бъдем по-отговорни и да полагаме повече усилия, за да се радваме на нови успехи” – каза в поздравителното си слово г-н Мехмедов. И пожела: „Да продължим разумно диалога между различните религиозни общности, като средство за изграждане на добри взаимоотношения”.
По традиция християнски и мюсюлмански духовни лица отслужиха молебен за здраве и преуспяване. За гостите на Празника бе подготвена музикална програма с изпълнения на певицата Пламена Петрова.
Празникът на град Антоново уважиха народните представители г-жа Имрен Мехмедова и г-н Танер Али, кметовете на община Омуртаг инж. Ешреф Ешрефов и на община Опака г-н Мехидин Кадиров, заместник-кметове на съседни общини, общински съветници, ръководители на държавни и общински структури и др.
Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище