Дата / Час


четвъртък 14 май 2020 - 10:28:20
изглед за печат
Днес, 14.05.2020 г., областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков отправи пожелания за здраве и просперитет към кмета на Община Търговище д-р Дарин Димитров и жителите на общината. Г-н Стайков посети лично кмета в кабинета му, за да му връчи поздравителен адрес, по случай официалния празник на град Търговище – 14 май.
„Всички знаем, че днешният празник има дълбока историческа символика за всички жители на града. Знаем, че именно панаирните дни в Ески Джумая са очертали славата на града като търговско средище. Пак покрай Панаира в града са нахлували модерните идеи и нововъведенията от цяла Европа” – изтъква областният управител в своето поздравление. В текста г-н Стайков подчертава и изключителната полза на традиционния пролетен панаир за развитието на социално-икономическите отношения, културните и духовни контакти на населението на Търговище и региона.
В поздравителния адрес областният управител заявява още: „Уверен съм, че за днешния облик на града ни полагате целенасочени и последователни действия. Вижда се как Търговище израства, за да се равни днес с модерните градове в страната и Европа”. С думите си г-н Стайков подчертава и заслугата на всички жители на община Търговище, направили личния си избор да създадат тук дом и семейство, допринасяйки за развитието на местната икономика чрез своя труд. „Бъдещето на града и общината зависи от всички Вас, от решенията и действията, които предприемате всекидневно” – твърди в заключение той.
В днешния празничен ден областният управител поздравява както кмета на Община Търговище и неговия административен екип, така и всички жители на града и общината. „Бъдете единни и градивни в създаването на все по-добри условия за живот в родния град” – пожелава г-н Стайков.Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище