Дата / Час


петък 11 декември 2015 - 13:11:30
изглед за печат
На среща с Областния управител Светлин Бонев, представителите на общинските администрации докладваха готовност за поддръжка на пътната инфраструктура при зимни условия. Областният и общинските щабове за защита при бедствия имат изготвени планове и обезпеченост с материали и техника за действие при усложнена зимна обстановка.

Директорът на Областно пътно управление инж. Марчо Марчев заяви, че 85 машини са в готовност за зимно поддържане на републиканската пътна мрежа в област Търговище. Техниката, която е разпределени в 4 бази – Търговище, Омуртаг, Попово и Антоново, е изправна и готова за действие. Той поясни, че при усложнена зимна обстановка ще бъдат затваряни пътни участъци до пълното им почистване. Направени са поръчки за инертни материали и сол, като всички вече са доставени.

Структурите на ВиК, Енерго-про, болницата, Областната Дирекция на МВР, Пожарна безопасност и защита на населението са създали организация и имат готовност за работа през зимния сезон. Центърът за спешна медицинска помощ също има готовност за работа при усложнена зимна обстановка. Колите са с необходимото оборудване, разполагат и с пет високопроходими автомобила.

Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2022, Всички права запазени - Област Търговище