Дата / Час


петък 17 юли 2020 - 16:31:55
изглед за печат
Днес, 17.07.2020 г., се проведе заседание на Областния кризисен щаб за борба с разпространението на коронавируса в Търговище. То бе организирано, по повод работната среща между областния управител на област Търговище г-н Митко Стайков, контролните органи за противодействие заболеваемостта от COVID-19, ресторантьори и представители на питейни и развлекателни заведения в региона, която се проведе на 14.07.2020 г. Целта на днешното заседание бе да се изясни готовността на бранша за спазване изискванията за лична и обществена безопасност, особено при провеждане на масови тържества и мероприятия както на открито, така и в закрити помещения.

Д-р Марин Йовов - гл. секретар на РЗИ - Търговище, представи пред членовете на Областния кризисен щаб актуални данни за епидемичната обстановка в областта. А г-жа Весела Маринова от РЗИ представи информация за издадените предписания и отправените препоръки към собствениците и управителите на заведенията за обществено хранене и развлечение, относно сериозността на заболяването коронавис и спазването на актуалните мерки и заповеди за безопасност. Определен е конкретен брой посетители при максимален капацитет за всеки от обектите.


Управителят на МБАЛ-Търговище д-р Иван Светулков заяви, че към днешна дата в Инфекциозното отделение на болницата са хоспитализирани четирима пациенти. Всички са жители на област Търговище и са диагностицирани с COVID-19. Като средно тежко се определя здравословното състояние на 69-годишната жена от гр. Търговище, чийто положителен резултат бе регистриран вчера - 16.07.2020 г. Останалите трима пациенти са в добро състояние.
Г-н Митко Стайков подчерта, че е необходимо всички институции да полагат всекидневни усилия за ограничаване щетите от COVID-19 в област Търговище.Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище