Дата / Час


четвъртък 24 септември 2020 - 11:07:34
изглед за печат
Общо 17 са новите случаи на коронавирус в област Търговище, чиито положителни резултати са регистрирани днес, 24.09.2020 г.

15 от новозаразените работят в шивашка фирма в гр. Търговище. Всички диагностицирани са жени на възраст между 28 и 62-годишна възраст от населени места в община Търговище, изследвани профилактично, поради по-рано потвърдени случаи на COVID-19 в предприятието. Към момента само две от заболелите имат оплаквания в здравословното състояние, поради които не са били на работните си места седмица преди изследването. При останалите 13 жени заболяването протича без симптоми, като са били на работа до вчера, 23.09.2020 г.

Наличие на коронавирусната инфекция е установено и при двама мъже на възраст 32 г. и 34 г. от гр. Търговище, които работят в заводи към стъкларския холдинг в гр. Търговище. И при двамата се наблюдават характерни за заболяването симптоми, но към момента не се налага хоспитализирането им. Контактните им лица, в това число и дете в ученическа възраст, не съобщават за здравословни проблеми.

Всички заразени, чието заболяване протича без симптоми, както и техните домашни контактни лица са поставени под карантина, като вече са им връчени предписания от служители на РЗИ – Търговище. За случаите са информирани личните им лекари, работодателите на работещите и директорите на училищата на контактните ученици.
Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище