Дата / Час


вторник 17 март 2015 - 14:01:04
изглед за печат
Продължават разяснителните срещи на областния управител Светлин Бонев с жителите на Търговище по повод стартиралата Национална програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради. Днес губернатора се срещна с възрастни хора от Пенсионерски клуб „ Раковски„ за да ги запознае с ползите от програмата и кой може да се възползва от нея.

Най-често задаваните въпроси бяха свързани със стъпките по създаване на сдружение на собствениците и какви дейности са включени в програмата. Хората изразиха притеснение, че не всички съседи желаят да се включат в нея. Г-н Бонев поясни, че причина за това, са различни спекулации по темата. Една от тях е тази, че собствениците могат да загубят жилището си. Той определи тези твърдения като неверни и поясни, че живеещите в блока няма да имат никакви финансови задължения по реализация на програмата.
Областния управител сподели, че най-активни в кандидатстването за безплатно саниране на жилищните сгради са жителите в община Попово. Регистрираните сдружения там са 12, като вече има един подписан тристранен договор между областния управител, общината и Българската банка за развитие. Четири договора са подписани между сдружения на собствениците и кмета на община Попово. В Омуртаг също има един подписан тристранен договор. Г-н Бонев заяви, че към момента в Търговище има 7 създадени сдружения на собствениците и нито един подписан договор. Той изрази надежда за по-голяма активност от страната на жителите и местната администрация за реализиране на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради .


Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2024, Всички права запазени - Област Търговище