Дата / Час


сряда 03 март 2021 - 16:30:43
изглед за печат
Днес, 03.03.2021 г., областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков и г-н Панайот Димитров - заместник областен управител на област Търговище се присъединиха към множеството признателни граждани, участващи в честването на Националния празник на България в гр. Търговище. В тържествените прояви, организирани от Община Търговище, се включиха още кметът д-р Дарин Димитров и ръководният екип на Община Търговище, общински съветници, ръководители на държавни, териториални и общински учреждения, културни институции, множество ученици и деца.

Празничният Трети март в областния град започна с молебен за благоденствието на българския народ, отслужен в централния храм „Св. Йоан Рилски”.

Г-н Стайков и г-н Димитров преминаха и маршрутът от похода "Движение с патриотично стихотворение", стартът на който бе в парка "Борово око", а финалът - пред Паметника на българо-руската дружба. Тук точно в 11.00 ч. се състоя и ритуалът за полагане на венци и цветя в памет на загиналите за Освобождението на България от турско робство.

По случай Националния празник на страната ни, г-н Митко Стайков поздравява всички жители и на област Търговище. „Нека датата 3 март, събрала в едно родолюбието, възторга и преклонението пред освободителите ни, бъде нашият неизчерпаем извор на сили и енергия в стремежа ни за по-доброто бъдеще!” – апелира по случай 143-та годишнина от Освобождението на страната ни областният управител Митко Стайков.Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище