Дата / Час


петък 14 май 2021 - 10:42:17
изглед за печат
Днес, 14.05.2021 г., г-н Панайот Димитров – временно изпълняващ длъжността областен управител на област Търговище, бе гост на честванията за отбелязване официалния празник на град Търговище.

Денят започна с ритуал за издигане на знамената на Р България, Европейския съюз и Община Търговище. В церемонията участваха Духов оркестър – Търговище, Мажоретен състав при ЦМДИ – Търговище и знаменосци от II СУ „Проф. Никола Маринов” – Търговище.

Сред официалните лица на празника бяха още кметът на Община Търговище д-р Дарин Димитров и ръководният състав на Общината, председателят на Общинския съвет Емине Якубова, общински съветници, представители на държавни и културни институции.

Последва тържествено заседание на ОС-Търговище. При откриването г-жа Емине Якубова пожела на присъстващите и всички жители на Търговище здраве, благополучие и много позитивна енергия, за да устоим на предизвикателствата на съвременния живот и да превръщаме града в по-красив, уютен и преуспяващ.

В поздравителните си думи г-н Панайот Димитров подчерта, че денят е ярък белег на една от значимите форми на обществения просперитет на Търговище. „Както всички знаем, десетилетия наред именно панаирните дни са прославяли града ни. За съжаление, втора година осъществяването му е невъзможно, поради въведените в страната противоепидемични мерки. Но този факт не бива да ни попречи днес да заявим гласно своята синовна признателност към всички наши предци, съграждали облика на града ни като притегателен център за стопанско и икономическо развитие. Редно е да отдадем дължимото и на всички съвременници, благодарение на които Търговище придобива визия, достойна за един модерен и уютен европейски град” – посочи той.

По повод Деня на Търговище, по време на тържествената сесия на Общинския съвет, кметът на града д-р Дарин Димитров връчи званието „Почетен гражданин на Търговище“ на началника на отделение „Инфекциозни болести” при МБАЛ д-р Стела Георгиева. Тя е отличена за нейните професионализъм и човечност, за спасените стотици човешки животи, както и за приноса й за здравеопазването в община Търговище.

Със званието „Почетен гражданин на Търговище”, посмъртно, бе удостоен и художникът Никола Маринов. Отличието получи г-н Панайот Абаджимаринов, един от наследниците на именития акварелист.
Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище