Дата / Час


понеделник 07 юни 2021 - 11:31:24
изглед за печат
Днес, 07.06.2021 г., областният управител на област Търговище Станимир Парашкевов бе гост на тържественото отбелязване на Празника на град Омуртаг. Сред официалните гости бяха още главният секретар на Областна администрация – Търговище Тодорка Танева, народни представители, кметове на съседни общини, общински съветници и др.

Официално честването се организира по повод годишнината от полета на втория български космонавт Александър Александров, роден и израсъл в Омуртаг. Празникът започна с ритуал по издигане на знамената и приветствие от кмета на Общината инж. Ешреф Ешрефов. „На 7 юни преди 33 години нашият съгражданин Александър Александров, отлитайки в Космоса, написа нова страница в историята на България, на Омуртаг, на науката „Космонавтика” –заяви кметът. Пред присъстващите той подчерта, че сега е време да се съгражда направеното от предците, да се развива, за да се бъде Омуртаг по-добро място за живеене.

Областният управител поздрави лично кмета на града и всички присъстващи. „Приемете искрените ми пожелания за здраве, щастие и вяра в по-доброто бъдеще на града и общината. Вярвам, че Омуртаг ще продължи да се развива, ако работим заедно и с мисъл за добруването на тукашните хора” – каза г-н Парашкевов. „Убеден съм, че днес всички си спомняме, как името на град Омуртаг достигна космически висоти, как за него научиха хиляди наши сънародници и още повече хора от цял свят. И също така съм уверен, че този спомен носи чувство на гордост, чувство на местен патриотизъм” – изтъкна още той. В празничния ден той пожела на всички жители на община Омуртаг повече оптимизъм и самочувствие. „Нека помнейки миналото, градим всеки ден от новата история на град Омуртаг и общината!” – каза в заключение Станимир Парашкевов.

Тържествата продължиха с празничен концерт, в който участваха Духовия оркестър при Общината с диригент Душко Ангелов, състави от НЧ „Отец Паисий - 1870“ - гр. Омуртаг и възпитаници на ОУ „Д-р Петър Берон” – с. Плъстина.

Празникът на града ще завърши с музикално-танцов спектакъл на Национален фолклорен ансамбъл „Българе”, със солист Албена Вескова и оркестър „Виво Монтана”.


Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище