Дата / Час


четвъртък 10 юни 2021 - 13:34:11
изглед за печат
Днес, 10.06.2021 г., областният управител на област Търговище Станимир Парашкевов присъства на тържественото заседание на Общински съвет – Попово, посветено на Празника на Попово и 138 години от обявяването на Попово за град. Сред официалните лица в залата на Дом на културата „Димо Коларов” бяха още кметове на общини от област Търговище, водачи и представители на листи с кандидати за народни представители на политически партии и коалиции от 28 МИР –Търговище, ръководители на учреждения и учебни заведения, представители на местния бизнес и др.

Тържествената сесия започна с обръщение на председателя на ОС – Попово Георги Георгиев. „Днес засвидетелстваме почит към историята и предците си, преосмисляме своите действия и изразяваме съпричастност към каузата да работим за утвърждаване мястото на Попово в европейското настояще и бъдеще на страната ни” – каза Георгиев. От трибуната той поздрави всички присъстващи по повод 138-та годишнина от издаването на Указ №426 на княз Александър Батенберг, с който се слага началото на Поповска градска община.

Областният управител Станимир Парашкевов поздрави екипа на общинската администрация и всички жители и гости на Попово и общината като пожела здраве, късмет и оптимизъм. Г-н Парашкевов подчерта, че, видно за всеки, Попово е град, който се развива и разхубавява и изрази убеденост, че общинското ръководство ще продължи да работи за утвърждаването на Попово като модерен европейски град.

Заседанието продължи с връчване на почетни знаци на Община Попово на медици и здравни служители, работили най-активно при лечението на болни с COVID-19 от МБАЛ-Попово.

За всеотдайната работа в полза на гражданите на общината в условията на обявената епидемична обстановка, със званието „Почетен гражданин на град Попово” бе удостоена д-р Ганка Колева, началник на Терапевтично отделение в МБАЛ – Попово.
Посмъртно званието „Почетен гражданин на град Попово” бе присъдено на лекарите Иван Цеков и Пламен Петров, както и на краеведа Стоян Ангелов.

Наградени бяха училищни директори за въвеждане на иновации в учебните заведения в град Попово, както и ученици, завоювали призови места в национални олимпиади и конкурси.

Празничните прояви за Деня на Попово продължават с панорамно издигане с топловъздушен балон над площада и художествена изложба на проф. Димитър Чолаков „Завръщане в белия град Попово – посветена на мама и татко”. Кулминацията на Празника ще бъде вечерният концерт, с участието на Детски духов оркестър „Джуниър бенд” – В. Търново, Силвия Кацарова, Тита и местни танцови състави.

Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище