Дата / Час


вторник 20 юли 2021 - 12:47:40
изглед за печат
Три са новите случаи на коронавирус, регистрирани за област Търговище през последното денонощие. С COVID-19 са диагностицирани двама жители на община Омуртаг и един гражданин на община Търговище.

Двама от новозаболелите са настанени за лечение в болнични заведения, а един е поставен под домашна изолация с предписание на РЗИ-Търговище. Карантинираните им контактни лица са двама.

Под домашна карантина към момента са поставени общо 301 лица, сред които активни заразени, техни контактни лица, както и пристигналите от рискови зони, съгласно заповед на МЗ.

В област Търговище е регистриран и един смъртен случай, вследствие на заболяването. Починала е жена на 51 г. от община Попово, хоспитализирана за лечение с двустранна ковид-пневмония и придружаващо заболяване мозъчен инсулт.

Общият брой на потвърдените случаи на заболяването в област Търговище до този момент е 4044. Сега активни са 26 от тях. Трима заболели са хоспитализирани на територията на областта, като се лекуват в МБАЛ-Търговище. Останалите 23 лица са насочени за домашно лечение и изолация.

До днес, 20.07.2021 г., в област Търговище срещу COVID-19 са ваксинирани общо 23 414 лица, от които 11 114 човека са с напълно завършена имунизация. 12 300 човека имат поставена само първа доза ваксина, като 93-ма са имунизираните през вчерашния ден.


Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2022, Всички права запазени - Област Търговище