Дата / Час


вторник 27 септември 2022 - 13:10:50
изглед за печат
Днес, в областна администрация Търговище се проведе заседание на Областния съвет по сигурността, във връзка с получено писмо от министър –председателя на Република България –г-н Гълъб Донев, относно възникнала необходимост от планиране на допълнителни мероприятия по осигуряването на дейностите по приемане, настаняване и интегриране на украински граждани на територията на област Търговище. Събира се информация от петте общини в региона за възможностите за настаняване в общински и ведомствени сгради, общежития и помещения в областта, които са освободени към момента и не са почивни бази.
На заседанието присъстваха представители на общини, ОДМВР, Военно окръжие, Център за спешна помощ, Областно пътно управление, РД ПБЗН, ТДНС и др.
Припомняме, че със заповед на областния управител през месец март 2022г. бе създаден Областен координационен щаб, който имаше за задача да координира действията около бежанската вълна, както и нуждата на държавата от бързи реакции при евентуално напрежение, в който освен гореспоменатите институции, са включени и БЧК, РУО, Служба “Миграция“ при ОДМВР-Търговище.
Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2024, Всички права запазени - Област Търговище