Дата / Час


вторник 11 юни 2024 - 19:15:42
изглед за печат
Областният управител на област Търговище Гергана Цонева и нейният заместник Димитър Станев уважиха проявите, посветени на Празника на град Попово – 10 юни. Празникът започна с водосвет за добруването на града и жителите му, отслужен в храм „Св. Успение Богородично“. Веднага след това, в Дома на културата „Димо Коларов“, се състоя тържественото заседание на Общинския съвет.
„Днес Попово отбелязва 141 години от обявяването си за град.
Всеки празник е повод за радост и гордост, но всеки празник ни връща и назад към миналото, към историята, към корените. Съхранявайте тези традиции, културно – историческото наследство, които са повод за гордост и възхищение, поддържайте обичаите, които са символ на идентичността на предците ни, предавайте това ценно богатство, което Попово има - на идните поколения.
Вярвам, че с общи усилия ще работим за бъдещето на града и региона, за европейското развитие на Попово и благосъстоянието на поповчани", заяви областният управител на област Търговище Гергана Цонева в обръщението си по време на празничната сесия на Общински съвет.
Тя пожела здраве, благоденствие, просперитет и мъдри решения за всички жители на община Попово, връчвайки поздравителния адрес на кмета на Попово д-р Людмил Веселинов.
Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2024, Всички права запазени - Област Търговище