Дата / Час


вторник 09 юли 2024 - 20:04:24
изглед за печат
Областна администрация Търговище бе удостоена с награда от Държавна агенция безопасност на движението по пътищата. Областна администрация - Търговище е победител в категория "Активна областна политика по безопасност на движението на пътищата" на Годишните награди за принос към подобряване безопасността на движението по пътищата.
"Комисията по БДП провежда активна дейност, редовно организира мероприятия и си партнира с училища, детски, градини, институции в редица инициативи, които насочват вниманието на обществеността към различните аспекти на безопасността на движението по пътищата - тема, към която всички сме ангажирани ежедневно", заяви областният управител на област Търговище Гюрсел Хасанов.
Той изказа благодарност за получената награда - оценка за целия екип на Областна администрация - Търговище, работещ по темата за БДП.
Областна администрация Търговище

петък 05 юли 2024 - 19:14:42
изглед за печат
Областният управител на област Търговище Гюрсел Хасанов проведе работна среща с главния секретар на омбудсмана на Република България д-р Айсун Авджиев.
По време на работното посещение областният управител на област Търговище Гюрсел Хасанов обсъди със секретаря на омбудсмана конкретни проблеми и казуси на жители от област Търговище, поискали помощ по време на приемния ден в администрацията. Обсъдени бяха често задавани въпроси от различно естество, свързани с жалби и сигнали от граждани в сферата на здравеопазването, социалните услуги и др.
Областният управител на област Търговище Гюрсел Хасанов заяви, че съвместната институционална работа трябва да продължи, в интерес на жителите на област Търговище.
"Още при встъпването ми в длъжност заявих, че ще работим активно за подобряване на живота в населените места от нашата област, както и за това действията на Областна администрация да бъдат прозрачни и достъпни за всички. Считам, че с екипната междуинституционална работа ще можем да оползотворим възможностите за общи действия и партньорство при разрешаването на проблемите на местните жители", каза областният управител на област Търговище Гюрсел Хасанов.
Областна администрация Търговище

петък 05 юли 2024 - 19:14:33
изглед за печат
УВАЖАЕМИ СЛУЖИТЕЛИ НА МВР В ОБЛАСТ ТЪРГОВИЩЕ,

С удоволствие бих искал да Ви поздравя от името на Областна администрация - Търговище, и лично om мое име, по случай Професионалния празник на служителите на МВР - 5 юли!
За свое призвание и професия, Вие сте избрали нелеката задача, да поддържате реда и закона, да бъдете пример за подражание и да се грижите ежедневно за безопасността на обществото. Вашият изграден професионализъм и авторитетни личности са синоними на самоотверженост, смел и борбен дух, лоялност и отговорност.
Благодарим Ви за тази отдаденост и неуморния Ви труд! Убеден съм, че и занапред ще продължавате да отстоявате принципите на професията си в името на мира, реда, сигурността и спокойствието на всички жители на област Търговище.
Желая здраве и благополучие на Вас и Вашите семейства!
Честит празник!

Гюрсел Хасанов
Областен управител на област Търговище
Областна администрация Търговище

четвъртък 04 юли 2024 - 19:25:53
изглед за печат
Днес областният управител на област Търговище Гюрсел Хасанов сключи договор с Агенцията за хора с увреждания към Министерството на труда и социалната политика, в изпълнение на проект по Националната програма за заетост на хора с увреждания.
В рамките на 37 месеца ще бъде получена субсидия за създаването на подходяща работна среда за служител на Областна администрация - Търговище, с трайни увреждания в трудоспособна възраст.
"Такива проекти дават възможност за разкриване и финансиране на работни позиции за хора с увреждания, създавайки по-добри възможности за тяхното трудоустрояване и подобряване на социално-икономическия им статус и приобщаване", заяви областният управител на област Търговище Гюрсел Хасанов.




Областна администрация Търговище
Невена Стоянова завоюва третото място

четвъртък 04 юли 2024 - 16:58:36
изглед за печат
Ръководството на Областна администрация - Търговище и част от екипа на институцията се включиха в турнира по стрелба с пистолет, организиран от Областна дирекция на МВР - Търговище.
По традиция турнирът се провежда в навечерието на професионалния празник на служителите на МВР - 5 юли, с участието на общинска и областна администрация, представители на съда, прокуратурата и др. партниращи институции.
На участниците бе направен предварителен инструктаж за боравене с оръжие, както им бе дадена и възможност за три пробни изстрела.
При мъжете първо място зае кмета на община Търговище д-р Дарин Димитров, следван от Смилен Атанасов от Районна прокуратура - Търговище и Пламен Драганов от Окръжен съд - Търговище.
При дамите трето място завоюва Невена Стоянова от Областна администрация - Търговище, второ - Стояна Боянова от Окръжна прокуратура - Търговище, а първо - Нели Димитрова от Окръжен съд - Търговище.
Директорът на ОД на МВР - Търговище ст. комисар Светлин Петев, поздрави всички участници в турнира и награди победителите на призовите места.
Заместник областният управител на област Търговище Гергана Цонева изказа благодарност към директора на ОД за поканата Областна администрация да се включи в турнира и пожела на работещите в системата на МВР здраве, благоденствие, професионална удовлетвореност и успехи.






Областна администрация Търговище

сряда 03 юли 2024 - 07:24:40
изглед за печат
В изпълнение на Националния план за действие по заетостта през 2024 г. Министерството на труда и социалната политика стартира процедура по разработване на регионалните програми за заетост, като законът за насърчаване на заетостта предвижда реализирането на една Регионална програма за всяка административна област.
Регионалната програма бе разработена въз основа на проектни предложения на областната и общинските администрации по образец, утвърден от министъра на труда и социалната политика. В резултат на изпълнението на програмата предстои да бъдат назначени 100 лица на територията на област Търговище.
37 от тях ще бъдат назначени на пълен работен ден, а 63 лица - в общините Омуртаг, Опака и Антоново на 6- часов работен ден. Размерът на отпуснатите финансови средства по програмата е 471 148 лв., като Областна администрация - Търговище участва в програмата с 4 наети лица, от които 1 ще бъде в сградата на институцията, а 3 ще работят в други държавни учреждения - Държавен архив, РЗИ и РДСП.
Областният управител на област Търговище Гюрсел Хасанов днес проведе интервюта с кандидатите за съответните позиции.
"Целта на тези програми е да допринесат за повишаване на заетостта, намаляването на безработицата и повишаване качеството на работната сила в регионите", заяви областният управител на област Търговище.
Припомняме, че в Регионалната програма за заетост се включва проектното предложение и от Общинска администрация - Търговище - с 15 работни места за 8-часов работен ден, за срок от пет месеца.
Общинска администрация - Попово - 18 работни места за 8-часов работен ден, за срок от пет месеца.
Общинска администрация - Омуртаг - 22 работни места за 6-часов работен ден, за срок от пет месеца.
Общинска администрация - Антоново - 21 работни места за 6-часов работен ден, за срок от пет месеца.
Общинска администрация - Опака - 20 работни места за 6 -часов работен ден, за срок от пет месеца.




Областна администрация Търговище

понеделник 01 юли 2024 - 18:43:12
изглед за печат
Малчуганите от Образователен център "Усмивки" гостуваха на Областна администрация - Търговище.
В първия юлски ден децата от "Усмивки" се срещнаха с областния управител на област Търговище Гюрсел Хасанов, неговия заместник Гергана Цонева и екипа на администрацията. Децата научиха повече за работата на институцията, за правомощията на областния управител, неговия заместник и главния секретар на Областна администрация.
"За нас е удоволствие да посрещнем и да разговаряме с толкова умни, възпитани и любознателни деца - бъдещи наши заместници", заяви ръководството на Областна администрация - Търговище.
От своя страна малчуганите споделиха какви искат да станат като пораснат и че освен да играят имат книжки за четене, упражнения и дори летни диктовки.
Областният управител на област Търговище Гюрсел Хасанов и неговият заместник Гергана Цонева пожелаха на децата да имат безгрижно и весело лято, а след ваканцията - да се върнат с нови сили за учебните занятия в училище.







Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 3 ... 302 303 304

Анкета

(C) 2024, Всички права запазени - Област Търговище