Дата / Час


понеделник 16 март 2020 - 15:08:07
изглед за печат
Днес, 16.03.2020 г., областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков проведе среща с ръководителите на държавните структури, упражняващи дейност на територията на областта. Целта на срещата бе да се обсъдят мерките за противодействие навлизането на коронавирус инфекцията на местно равнище, както и готовността на структурите за адекватното им прилагането. „Изключително важно е да спазваме всички изисквания, за да не допуснем заразяване с корановирус” – заяви областният управител. „Не подценявайте ситуацията. Нека бъдем отговорни за собствената си безопасност и за тази на околните” – призова пред присъстващите г-н Стайков.
По време на срещата ръководителите на местните поделения на държавните структури докладваха, че голяма част от разпоредените мерки се прилагат още от миналата седмица. Гражданите са призовани да се възползват от електронните услуги, а при неотложни посещения на място се изпълняват стриктно изискванията за лична безопасност и дезинфекция.
В офисите на държавните структури на територията на област Търговище има в наличност лични предпазни средства за работещите. Масово, обаче, липсват термометри, с които да се следи моментното състояние на всеки работник или посетител.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище