Дата / Час


четвъртък 09 юли 2020 - 21:03:07
изглед за печат
В рамките на два дни (08-09.07.2020 г.) Търговище бе домакин на форум, по време на който бяха представени и обсъдени добри практики, приоритети и цели в сектора за учене на възрастни. Събитието се организира в рамките на проект „EPALE Национални звена за подкрепа”, който се финансира с подкрепата на Програма „Еразъм +” и се изпълнява от Министерството на образованието и науката в качеството му на Национално звено за подкрепа на Електронната платформа за учене на възрастни в Европа. На събитието присъстваха областният управител г-н Митко Стайков, началникът на РУО – Търговище г-жа Елка Станчева, председателят на СБУ д.ик.н. Янка Такева и председателят на Синдикат „Образование” към КТ „Подкрепа” д-р Юлиян Петров.
През първия ден експерт на МОН представи възможностите и ползите на Електронната платформа за учене на възрастни в Европа EPALE. Акцент на семинара бе представянето на общо 7 добри практики в сектора за учене на възрастни на училища и на културни институции от област Търговище.
„Удовлетворен съм, че тази среща съумяхме да проведем именно в Търговище”, заяви областният управител и председател на Областната координационна група за учене през целия живот г-н Митко Стайков по време на откриването на работна среща на Координационния съвет на Националната платформа „Обединени за ученето на възрастни”.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище