Дата / Час


понеделник 10 август 2020 - 10:57:16
изглед за печат
Днес, 10.08.2020 г., се проведе заседание на Областният кризисен щаб за ограничаване разпространението на COVID-19 на територията на област Търговище, което бе ръководено от г-н Панайот Димитров – заместник областен управител на област Търговище.
Актуалната епидемиологична обстановка по отношение заболеваемостта от коронавирус представи д-р Марин Йовов – главен секретар на РЗИ – Търговище. По негови думи до настоящия момент в област Търговище са регистрирани общо 38 лица, инфектирани с COVID-19, като 7 от тях са установени през първото десетдневие на месец август.
Отчетено бе, че се запазва тенденцията за намаляване броя на карантинираните лица. Общият брой на поставените под карантина жители на област Търговище от въвеждане на извънредното положение в страната, считано от 13.03.2020 г., до днес е 4 290. Към настоящия момент периодът на самоизолация е изтекъл за 4 139 лица. Под наблюдение остават 151 лица, чието състояние се следи от ОПЛ (116 лица) и РЗИ (35 лица).
Д-р Йовов заяви, че е създадена организация за неразпространение на заразата сред работещите в стъкларските заводи от холдинга „Шишеджам“ край Търговище, заради регистрирани три положителни проби на служители или близки на такива през миналата седмица. Своевременно са взети проби на 36 лица, имащи най-близък контакт със заразените, като получените резултати са отрицателни.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище