Дата / Час


петък 25 септември 2020 - 13:39:50
изглед за печат
Общо 19 са новите случаи на коронавирус сред жители на област Търговище, чиито положителни резултати са регистрирани през последното денонощие.
16 от случаите са регистрирани сред потребителите (11 лица) и персонала (5 лица) на хоспис в гр. Търговище. Всички те са изследвани по повод клинични симптоми на една от домуващите. Вследствие на получените резултати, хосписът е поставен под пълна карантина. Като днес са взети проби за вирусологично изследване от всички неизследвани в услугата лица.

Мъж на 51 г. от с. Маково, общ. Търговище, също с положителен PCR-тест, е хоспитализиран в Инфекциозно отделение на МБАЛ – Търговище в тежко общо състояние. Пациентът е работник в завод от стъкларския холдинг в града, като последно е бил на работа на 18.09.2020 г. Контактни в дома му са 2 лица – съпруга и дъщеря, които към момента нямат оплаквания в здравословното състояние.

Във II Вътрешно отделение на МБАЛ – Търговище, част от което вече е обособено за лечение на диагностицирани с COVID-19 пациенти, са настанени майка и дъщеря на възраст 45 г. и 22 г. от гр. Търговище. Двете жени са в добро общо състояние. От направеното епидемиологично проучване е установено, че майката е била последно на работното си място в мебелен цех в областния град на 17.09.2020 г., а дъщерята е студентка, но не е посещавала университет. Сред домашните контактни лица – общо 4 души, има и дете в ученическа възраст. Всички са без оплаквания.

Към този момент в МБАЛ – Търговище са хоспитализирани общо 17 лица, диагностицирани с COVID-19.
Епидемиологичните проучвания продължават.

На 25.09.2020 г. в ИО на МБАЛ – Търговище е починала жена на 63 г. от гр. Търговище, инфектирана с коронавирус и хоспитализирана на 16.09.2020 г.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище