Дата / Час


петък 23 октомври 2020 - 11:51:44
изглед за печат
Вчера, 22.10.2020 г., областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков бе на официална визита в гр. Одрин, Република Турция. Основната цел на посещението бе подписването на Декларация за сътрудничество и съвместна дейност между Областна администрация на област Търговище и Областна управа на област Одрин, Република Турция. В тази връзка г-н Стайков, придружаван от районния мюфтия на Търговище г-н Назиф Расимов, се срещна с областния управител на област Одрин г-н Екрем Джаналп.

Полагайки подписите си под декларацията , областните управители на област Търговище и област Одрин се договориха да съдействат за укрепване на международните връзки и осъществяване на съвместни дейности, като за целта бъдат водещи фигури както по отношение на обмен на информация между двете областни управи и контакти между различните отдели на администрациите им, така и между предприятия, културни, научни, спортни, художествени и други обществени и творчески организации в двата района.

Г-н Митко Стайков изтъкна пред домакина на срещата г-н Джаналп, че в област Търговище се поддържа на високо равнище междуетническата толерантност, с цел подпомагане на всеки гражданин на региона. Той коментира, че с подписването на настоящия документ, се създават добри предпоставки за укрепване на връзките между областните управи в двата района в сферата на икономиката, развитието на малките и средните предприятия в общините и регионите и участие в програми с държавни и частни инвестиции във всички области,-култура,спорт,туризъм,образование,междурегионално сътрудничество и опазване на околната среда.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище