Дата / Час


четвъртък 29 октомври 2020 - 17:03:21
изглед за печат
Нови 54 случая на COVID-19 са регистрирани в област Търговище през последното денонощие. Заразени има и в петте общини на областта. В община Търговище инфектирани са 18 лица, в община Попово – 16, община Омуртаг – 10, община Опака – 9 и в община Антоново – 1. Така общият брой на диагностицираните с коронавирус към 29.10.2020 г. достигна 950.

От новорегистрираните днес заразени 11 души са хоспитализирани в лечебни заведения за болнична помощ, а останалите 43 човека са насочени за спазване на домашна карантина и лечение.

Общо 13 от регистрираните днес случаи в община Попово са установени в Дома за възрастни хора с умствена изостаналост в с. Медовина. Сред тях са осем души от персонала на социалното заведение и петима от потребителите му. Съгласно препоръките на МЗ, всички са изолирани в самостоятелни стаи, без да се допуска взаимодействие със здрави потребители и обслужващ персонал.

В област Търговище са регистрирани два нови смъртни случая. В болнични заведения са починали жена на 50 г. от гр. Попово и мъж на 62 г. от гр. Търговище, чийто резултат от PCR-тест се е позитивирал след смъртта му.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище