Дата / Час


неделя 27 декември 2020 - 11:10:28
изглед за печат
Първите 80 дози от ваксината срещу COVID-19 вече са доставени в гр. Търговище. Същите се съхранявт под контрола на РЗИ-Търговище.

Процесът по ваксиниране за жителите на област Търговище ще започне утре - 28.12.2020 г. Първи ще бъдат имунизирани медицински лица от МБАЛ-Търговище. За здравното заведение в областния град са предназначени 65 дози от ваксината. Останалите 15 дози ще бъдат разпределени по равно за медицински специалисти от ЦСМП-Търговище, МБАЛ-Омуртаг и СОБАЛ "д-р Тасков"-Търговище. Доставените ваксини следва да бъдат приложени в срок до 30.12.2020 г.

Общо 585 лица от област Търговище вече са заявили желание за ваксиниране. Това са лекари и други медицински специалисти, работещи на първа линия в борбата с коронавируса. "Изключително важно в момента е да осигурим възможността за ваксиниране на всички пряко ангажирани с преодоляване на заболяването" - заяви областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков, който е и председател на Областния координационен щаб за бобра с COVID-19. По негови думи, в областта ни е създадена добра логистична организация за прилагане на ваксината.

Нови дози от ваксината срещу COVID-19 в област Търговище се очакват скоро след настъпването на Новата година.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище