Дата / Час


четвъртък 14 януари 2021 - 15:36:16
изглед за печат
Днес, 14.01.2021 г., на посещение в град Търговище бе г-жа Таня Михайлова, заместник-министър на образованието и науката. Заедно с областния управител на област Търговище г-н Митко Стайков и г-жа Елка Станчева – началник на РУО-Търговище, г-жа Михайлова присъства на открит урок при най-малките възпитаници на III ОУ „П. Р. Славейков” – гр. Търговище. Темата на занятието бе „Оценка на езиково-говорното развитие и графомоторните умения на първокласниците”.

„Урокът на учениците от първи клас показа, че макар и само два месеца в класните стаи, а след това с изключителната активност на учителите и медиаторите има видими резултати. Ограмотяването върви както трябва и на този етап учениците са подготвени добре” – коментира заместник-министърът.

На брифинг с журналисти г-жа Таня Михайлова заяви, че в Търговище се работи на изключително добро ниво в сферата на образованието и това се случва безспорно с подкрепата на местната власт, РУО и личната ангажираност на областния управител. „Когато всички имат една обща цел, се получават добрите резултати” – категорична бе тя.

Заместник-министърът подчерта още, че е впечатлена от стройната организация в училището по отношение изпълнението на противоепидемичните мерки, за което поздрави директора на учебното заведение г-жа Наталия Миланова.

В Търговище зам.-министър Михайлова проследи и напредъка на ремонтните дейности, изпълнявани в III ОУ „П. Р. Славейков” – гр. Търговище и ПГ по земеделие – гр. Търговище. За реализирането им се влагат над 250 000 лв., целево финансиране от бюджета на МОН.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище