Дата / Час


събота 29 юни 2024 - 08:20:27
изглед за печат
Областна администрация - Търговище подкрепи инициативата на децата и педагогическия екип на Детска градина "Осми март" - Търговище за спазване на правилата за движение по пътищата. В навечерието на 29 юни - Национален ден на безопасното движение по пътищата, малчуганите и техните ръководители раздаваха флайери, с апел за спазване на правилата за безопасно движение. Първата спирка на възпитаниците на детската градина бе Областна администрация - Търговище.
"Декларирам, че ще спазвам правилата и ще се движа безопасно, защото обичам децата и ценя живота!", това бе обещанието, което децата поискаха да им бъде дадено и спазвано от всички.
Веднага след акцията бяха подготвили специална програма по темата в двора на ДГ "Осми март", който е оборудван с площадка за обучение по безопасност на движението.
Заместник областният управител на област Търговище Гергана Цонева присъства на инициативата, пожелавайки на децата и техните учители да са все така активни в популяризирането на темата за безопасното движение по пътищата, чрез игрите да учат нова и полезна информация за безопасното предвижване, да спазват правилата като пешеходци, а изграденото отговорно отношение да прилагат и след години, управлявайки моторни превозни средства.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2024, Всички права запазени - Област Търговище