Новина: Областният управител участва в работна среща в Шумен, относно неотложни ремонтни дейности по довеждащия водопровод от яз. „Тича”
(Категория: Областна администрация Търговище)
Публикувано от user1
вторник 07 януари 2020 - 12:16:05

Днес, 07.01.2020 г., областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков участва в работна среща, свързана с неотложни ремонтни дейности по довеждащия водопровод, осигуряващ вода до общините Търговище, Шумен и Велики Преслав. В срещата, инициирана от областния управител на област Шумен проф. Стефан Желев, участваха още кметовете на трите общини – д-р Дарин Димитров, г-н Любомир Христов и г-н Янко Йорданов; управителите на ВиК-Търговище ООД и ВиК-Шумен ООД; ръководители на болнични заведения на територията на общините, представители на областните дирекции на МВР, „ПБЗН” и др.
По време на работната среща бяха дискутирани редица теми по проблема, тъй като се очаква водоподаването до населението да бъде преустановено за период до 36 часа. Целта на срещата бе да се коментира как създаденото неудобство да бъде по-лесно прието от живущите на територията на трите общини. Присъстващите експерти говориха за състоянието на довеждащия водопровод, предстоящите дейности и сроковете за тяхното реализиране.


Г-н Митко Стайков подчерта необходимостта от съкращаване периода на отстраняване на авариите, с цел по-бързото възстановяване на водоподаването към населението и предприятията, работещи при непрекъснат цикъл и за чиято дейност водата е от основно значение. Бе решено, водоподаването от яз. „Тича” към общините Търговище, Шумен и Велики Преслав да бъде преустановено в дните 17-19.01.2020 г. Така също и ремонтните дейности на водопровода към община Търговище да се случат в по-кратки срокове и водоподаването да се възстанови до 12 часа след пълното спиране на водата на територията на общината.
За първи път ВиК-Търговище ООД ще участва в ремонтни дейности по довеждащия водопровод от язовира. Уговорено е три екипа на дружеството от Търговище да работят по трасето, като се очаква с обединени усилия ВиК-дружествата на Шумен и Търговище да реализират необходимите ремонтни дейности по-бързо.


Новина от Областна администрация Търговище
( http://tg.government.bg/news.php?extend.1060 )