Новина: Млад мъж от Търговище е заразен с COVID-19
(Категория: Областна администрация Търговище)
Публикувано от admin
сряда 08 юли 2020 - 18:41:36

Мъж на 25 г. от гр. Търговище е дал положителна проба за COVID-19. Резултатът от направения му PCR-тест е получен днес - 08.07.2020 г.

Новозаразеният мъж е хоспитализиран в Инфекциозно отделение на МБАЛ - Търговище, с оплаквания в здравословното състояние. Съобщил е, че е бил сред зрителите на футболна среща в гр. София. До столицата и обратно е пътувал сам с личен транспорт. Безработен е, живее самостоятелно, като не е съобщил за лица, с които да е бил в контакт през последните дни.

След PCR-изследване за коронавирус, инфекцията е установена и при бременна жена, настанена в АГО на областната болница. Тя е била контактна със заразената млада жена от с. Голямо Ново.

Новозаболялата е жител на с. Иваново, общ. Върбица. Не е проявила характерна симптоматика, като веднага след като й е взета пробата за вирусологично изследване е била изолирана в самостоятелна стая в същото отделение. Не е посещавана от близки или роднини. Вече е изписана от лечебното заведение, като е насочена за домашна изолация. За случая е уведомена Регионалната здравна инспекция - Шумен.

Към момента общият брой на направените тестове за коронавирус в област Търговище са 1115.

Новина от Областна администрация Търговище
( http://tg.government.bg/news.php?extend.1176 )