Новина: Областният управител се присъедини към благотворителната кампания в помощ на 2- годишния Никола от Търговище
(Категория: Областна администрация Търговище)
Публикувано от user1
четвъртък 16 юли 2020 - 16:36:35

Днес, 16.07.2020 г., областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков подкрепи благотворителния концерт "Дари добро, поздрави усмивка", организиран в подкрепа на 2-годишно дете от Търговище. Проявата събра десетки жители на областния град край малката сцена в парка "Борово око", приели присърце каузата за лечението на малкия Никола.
"Убеден съм, че и този път ще докажем, че жителите на Търговище сме сърдечни, добронамерени и състрадателни хора" - заяви пред присъстващите областният управител, впечатлен от присъствието на много млади хора сред публиката на концерта. "Винаги трябва да се отзоваваме и да подкрепяме каузите за здравето на всеки от жителите на нашата област" - каза г-н Стайков и дари лични средства в подкрепа на добрата инициатива.
2-годишният Никола страда от Синдром на Уест, детска церебрална парализа и атрофия на очен нерв. Нуждае се от рехабилитация и лечение в чужбина, средствата за които са непосилни за семейството му.

В тази връзка г-н Митко Стайков се срещна лично с родителите на малкия Никола и изрази готовност да съдейства, според възможностите си, за осигуряване на необходимите процедури в клиника в Р Турция.
Със свои участия в благотворителния концерт се включиха възпитаниците на Образователен център и Вокално студио "Усмивки", Детска творческа заигралня и Духов оркестър при Община Търговище.
Новина от Областна администрация Търговище
( http://tg.government.bg/news.php?extend.1185 )