Новина: 43 случая на COVID-19 са регистрирани в област Търговище
(Категория: Областна администрация Търговище)
Публикувано от admin
четвъртък 15 октомври 2020 - 16:09:40

43 са новодиагностицираните с коронавирус жители на област Търговище през последното денонощие. От тях 17 лица са хоспитализирани, а останалите 26 лица са получили предписания за спазване на домашна карантина.

Сред карантините новозаболели е установено, че има трима учители от различни училища в общините Търговище и Попово. 14-дневна карантина е наложена и на общо 63 ученици от трите паралелки, чиито класни ръководители са били диагностицираните учители. Информирани са директорите на учебните заведения, а образователният процес за карантинираните паралелки ще се осъществява в електронна среда от разстояние.

Служители на РЗИ – Търговище са връчили предписания за карантиниране на всички контактни на новозаболелите лица.Епидемиологичните проучвания продължават.

Днес е регистриран и един смъртен случай, вследствие на коронавирусната инфекция. В МБАЛ – Омуртаг е починал мъж на 55 г. от с. Угледно, общ. Омуртаг.

До днес, 15.10.2020 г., в област Търговище са регистрирани общо 385 лица, диагностицирани с коронавирус. За съжаление, починали са вече 22 заболели.Новина от Областна администрация Търговище
( http://tg.government.bg/news.php?extend.1263 )